Akıl ve Zeka Oyunları Nelerdir?

05-10-2023 15:06
Akıl ve Zeka Oyunları Nelerdir?

Akıl ve zeka oyunları nelerdir? gibi aklınıza takılan tüm soruların cevaplarına bu içerikten kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Akıl yürüterek pratik düşünerek oyun içerisindeki ip uçlarında faydalanıp çeşitli stratejiler geliştirilerek oynan oyunlara akıl ve zeka oyunları denir. Temel amacı eğlenerek öğretme olan akıl ve zeka oyunlarının hem çocuklar hem de yetişkinler için oldukça faydalıdır. Edutoys zeka ve akıl oyunları çocukların gelişimlerine doğrudan katkı sağlayacaktır. 

Akıl ve Zeka Oyunlarının Faydaları Nelerdir?

Zeka ve Akıl Oyunları; çocukların ve yetişkinlerin stratejik gelişim, planlama, akıl yürütme ve mantıksal bütünleştirme, görsel-mekansal düşünme, sıra dışı düşünme, konsantrasyon, hafıza ve hafıza konularında gelişimini sağlar.

Zekâ oyunları da vardır; öngörü, planlama ve sabır, azim, kararlılık, karar verme, başarısızlığı kabullenme, rekabet gibi tutum ve davranışları geliştirir, kinestetik alanda alıştırmalara olanak sağlar.

  • Zeka gelişimini, dikkat ve koordinasyon gelişimini destekler strateji geliştirme ve akıl yürütme ve planlama becerisi kazandırır.
  • Problem çözme becerisi kazandırır.
  • Grup halinde hareket etme becerisi kazandırır.
  • Hafıza ve bellek gelişimini destekler.

Eğitimde Akıl ve Zeka Oyunlarının Kullanmanın Önemi Nedir?

Akıl ve zeka oyunları 2013 yılında milli eğitim müfredatına girmiştir. Akıl ve zeka oyunlarının ders olarak işlenmesi çocukların diğer derslerindeki başarısına da olumlu yönde etki etmektedir. Hem bireysel hem de akademik gelişimini büyük ölçüde destekleyecektir. Akıl ve zeka oyunları ile daha küçük yaşlarda tanışan ve okulda öğretmen ve arkadaşları ile evde aileleri ile birlikte bu oyunları oynayarak vakit geçiren çocuklar her alanda gelişim gösterirken kötü alışkanlıklardan da uzak kalacaklardır.  Bütün bunlar göstermektedir ki akıl ve zeka oyunları çocukların sadece sayısal becerilerinin gelişimini desteklemekle kalmayıp her alanda gelişimini olumlu anlamda desteklemektedir.

Ülkemizde de eğitimde akıl ve zeka oyunlarını kullanmak konusu son derece önemsenmektedir. Eğitimde kullanılan akıl ve zeka oyunlarının kullanımı ve öğretimi için öğretmen eğitimleri, kurslar ve seminerler düzenlenmektedir.

 

Akıl ve Zeka Oyunları Nelerdir?

İşlem oyunları, strateji oyunları, mantık oyunları, kelime oyunları, rubik küpler vb akıl ve zeka oyunları başlıkları arasında gösterilebilir. Bu başlıklar altında gösterilebilen en popüler akıl ve zeka oyunları;

Okul Öncesi Akıl ve Zeka Oyunları

Okul öncesi dönemde genellikle çocukların görsel algısına dayalı oyunlar tercih edilmektedir. Şekil, renk eşleştirme oyunları , Hafıza kart oyunları, Silüetini bulma oyunu, Rubik zeka küpleri, Tangram oyunları Okul öncesi akıl ve zeka oyunları çocukları eğlendirerek öğretmeyi amaçlar, Görsel algıyı geliştirir, hafıza gelişimini destekler, motor becerilerini destekler, el göz koordinasyon becerilerini geliştirir.

Bu içeriğimizde sizlere Akıl ve zeka oyunları nelerdir? konusu hakkında detaylara değindik. Sizlerde tarafımızdan satılan Edutoys eğitici oyuncaklara göz atarak gönül rahatlığıyla sipariş verebilirsiniz. Satın aldığınız ürünler en kısa sürede hazırlanarak tarafınıza gönderilecektir. Ayrıca bu içeriğimize özel olarak ilk 5 kişi için geçerli EDUTOYS100 indirim koduyla Eğitici Oyuncaklar kategorisinden indirimli ürün satın alabilirsiniz.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.