Çocuk Eğitici Oyuncaklar Ne İşe Yarar?

08-02-2023 11:50
Çocuk Eğitici Oyuncaklar Ne İşe Yarar?

Çocuk Eğitici Oyuncaklar Ne İşe Yarar?, Eğitici oyuncaklar, çocukların oynarken öğrenmelerini, kavram geliştirmelerini, nesneleri ve olayları daha iyi anlamalarını sağlayan, yani çocukların zekalarını geliştirmelerine yardımcı olan oyuncaklardır. Eğitici oyuncaklar, çocukların küçük yaşlardan itibaren öğretmek istedikleri kavramları öğrenmelerine yardımcı olan eğlenceli ve eğitici araçlardır.

Bilinmelidir ki eğitici oyuncaklar, bir çocuğun gelişimi için en önemli araçlardan biridir. Bu nedenle çocuklar için yaş gruplarına uygun olacak şekilde doğru eğitici oyuncakların seçilmesi, onların farklı alanlarda gelişimi için oldukça faydalıdır.

Eğitici Oyuncaklar Hangi Yaş Grubuna Hitap Etmektedir?

Küçük yaş grubundaki çocuklar için büyük parçalı ve doğal oyuncaklar tercih edilmesi gerekir. Daha çok dokunma, işitme, görme gibi duyularına hitap eden oyuncakları tercih edebilirsiniz. Bebeklik dönemindeki eğitici oyuncaklar, çocuğun büyümesinde önemli bir rol oynar. 3 yaş sonrası için ise tek başlarına ya da grup halinde oynayabilecekleri, puzzle, yapboz, lego, yapı blokları meslek oyuncakları, köşe oyuncakları tercih edilebilir. Eğitici oyuncaklar ile bebeklikten itibaren çocukların tüm gelişimleri desteklenir. Bilişsel gelişimi, dil becerisi, sosyal gelişimi ve duygusal gelişimi, psiko-motor becerilerinin gelişimi.

Eğitici Ahşap Oyuncaklar Hakkında Bilgi Sahibi Olmak İçin Tıklayınız. 

Bilişsel gelişim üzerindeki faydaları; Mantık yürütme, hafızada tutma, dikkat ve koordinasyon, yaratıcılık, problem çözme, olaylar ve nesneler arasında neden sonuç, parça bütün ilişkisi kurma, belirli özelliklere göre sıralama ve gruplama yapma gibi zihinsel becerilerinin gelişimini destekler.

Sosyal ve duygusal gelişimi; Kendine güven duygusunu geliştirir, kazandığında mutlu olma kaybettiğinde üzülme becerileri bunun yanı sıra, şaşırma, sevinme, sabretme, başladığı işi bitirme, öfke kontrol etme gibi duygusal becerileri, Arkadaşları ya da ebeveynleri ile birlikte oynayarak grup halinde oynama becerisi, iş birliği yapma, rekabet etme, kurallara uyma gibi sosyal becerilerinin gelişimini destekler.

Eğitici Oyuncakların Faydaları Nelerdir?

Dil becerisi gelişiminde faydaları; Eğitici oyuncaklar ile grup halinde oynandığı zaman iletişim kurma becerisi, kendini ifade edebilme becerisi, yeni kelimeler öğrenme, soru sorma gibi becerilerinin gelişimini destekler. Psiko motor becerisi gelişi; eğitici oyuncaklarla erken yaşlarda oynamaya başlaması çocukların büyük ve küçük kaslarını güçlendirerek motor becerilerinin gelişimini sağlar. El ve göz koordinasyonu gelişimini destekler.

Eğitici Plastik Oyuncaklar Hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız.

Eğitici oyuncaklar çocukların hem bedensel, hem zihinsel hem de ruhsal gelişimlerini desteklemektedir. Kendisi için faydalı oyuncaklarla küçük yaşlarda tanışan çocuk mutlu ve pozitif bir birey olacaktır. Okul öncesi dönemde kullanılan tüm eğitici oyuncak çeşitlerini sitemizden temin edebilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.