Eğitici Oyuncaklar Nelerdir?

09-10-2023 15:24
Eğitici Oyuncaklar Nelerdir?

Eğitici Oyuncaklar Nelerdir? oyuncaklar hakkında merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarına bu içerikten kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.  Eğitici oyuncaklar çocukların dil gelişimini, fiziksel gelişimini, sosyal gelişimini ve motor becerilerinin gelişimini destekleyen oyuncaklardır. Çocukların küçük yaşta edinmesi istenilen birçok özellik ve kavram eğitici oyuncaklar yardımıyla onlara kazandırılabilir. Oyuncaklar çocukların yaş gruplarına uygun şekilde her yaş grubu için farklı olacak şekilde tercih edilmelidir. Eğitici oyuncaklar daha çok 0-3 yaş ve 3+ yaş olarak gruplandırılabilir.

0-3 Yaş Eğitici Oyuncaklar Nelerdir?

Bu yaş grubu oyuncaklar genelde çocukların görme, duyma, dokunma duyularına hitap etmelidir.

Eşleştirme, sıralama, farklı olanı bulma, ilişki kurma oyuncakları 0-3 yaş grubu çocuklar için oldukça iyi bir tercih olacaktır. Bunun yanı sıra bu yaş grubuna uygun çocuk müzik aletleri de çocukların gelişimine katkı sağlayacaktır. 0-3 yaş eğitici oyuncaklar nelerdir; kavram geliştirici oyuncaklar, puzzle lar, Legolar, çocuk müzik aletleri, eşleştirme oyuncakları, bul tak oyuncaklar bu yaş grubu için tercih edilebilecek başlıklar arasındadır.

3+ Yaş Grubu Eğitici Oyuncaklar Nelerdir?

Bu yaş grubunda bireysel oynanan ya da grup halinde oynana oyuncaklar tercih edilebilir. Bu yaş grubu oyuncaklar eğlendirirken aynı zamanda öğretici de olmalıdır. En çok tercih edilen 3 yaş ve üzeri eğitici oyuncak modelleri aşağıda listelenmiştir. 

Puzzle, Lego, Ahşap Bloklar, Meslek Oyuncakları, Köşe Oyun Setleri, Kuklalar, Akıl ve Zeka Oyunları için tercih edilecek başlıklar arasında sayılabilmektedir.

Eğitici Oyuncakların Faydaları Nelerdir?

Çocukların sosyal becerilerinin gelişimine katkı sağlar. Paylaşmayı öğrenirler, arkadaşları ile etkileşimlerini güçlendirir. Özgüvenlerinin gelişimine katkı sağlayarak kendilerini rahatça ifade edebilme becerisi kazanırlar.

Konuşma ve dil becerilerinin gelişimine katkı sağlar. Dili doğru bir şekilde kullanarak daha düzgün konuşmalarına yardımcı olur. Bu sayede kendilerini rahat bir şekilde ifade edebilirler.

Motor becerilerini geliştirir. İnce ve kaba kaslarının gelişimine yardımcı olur. Atlama, zıplama, tırmanma, itme, çekme gibi kaba motor becerilerini, Kalem kullanma, makas kullanma, düğme açma, ipe boncuk dizme, giysi giydirme, ayakkabı bağcığını bağlama gibi de ince motor becerilerinin gelişimine katkı sağlamaktadır.

Bilişsel becerilerinin gelişimine katkı sağlar. Tüm bunlara ek olarak hafıza gelişimini destekler. Problem çözme yetenekleri artar. Sebep sonuç ilişkisi kurmayı öğrenirler.

Eğitici Oyuncak Modelleri Zeka Gelişimini Destekler Mi?

Eğitici oyuncaklar ve zeka gelişimi arasında sıkı bir ilişki vardır. Çocukların yaş grubuna uygun oyuncaklar kullanması zeka gelişimine büyük oranda katkı sağlayacaktır. Eğitici oyuncaklar zeka gelişimini birçok alanda desteklemektedir. Örneğin görsel zeka gelişimi, matematiksel zeka gelişimi, sözel zeka gelişimi, sosyal zeka gelişimi bunların başında gelmektedir.

Bu içeriğimizde sizlere Eğitici Oyuncaklar Nelerdir? konusu hakkında detaylara değindik. Sizlerde tarafımızdan satılan Edutoys eğitici oyuncaklara göz atarak gönül rahatlığıyla sipariş verebilirsiniz. Satın aldığınız ürünler en kısa sürede hazırlanarak tarafınıza gönderilecektir. Ayrıca bu içeriğimize özel olarak ilk 5 kişi için geçerli EDUTOYS100 indirim koduyla Eğitici Oyuncaklar kategorisinden indirimli ürün satın alabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.