Okul Öncesi Matematik Eğitimi

16-01-2023 16:01
Okul Öncesi Matematik Eğitimi

Okul Öncesi Matematik Eğitim, okul öncesi dönemde çocukların evde veya anaokulunda çeşitli etkinlikler yoluyla matematik becerilerini geliştirmek mümkündür. Erken matematik becerisi dediğimiz kavram; çocukların ilk çocukluk yıllarında kazanmış olduğu matematiksel kavramlar olarak ifade edilebilir.

Okul öncesi matematik eğitimi için çocukları matematik kavramlarından ilk olarak sayılarla tanıştırabiliriz. Sayı kavramını çocuklara ezber yoluyla öğretmek bir şey ifade etmeyecektir. Sayı kavramını, her bir sayının değerini ve neyi temsil ettiğini anlamalarını sağlayarak öğretmek çok önemlidir. Bunun için somut nesneler kullanarak nesnelere dokunarak saymasını sağlayabilirsiniz. Bu onlar için kolay ve kalıcı bir öğrenme olacaktır.

Okul Öncesi Matematik Eğitimi

Okul öncesi dönemde çocuklar için en kolay öğrenme somut nesnelerle öğrenmektir. Çeşitli şekillerdeki blokları bir, iki, üç, dört, beş gibi… üst üste gelecek şekilde dizebilir bu sayede hem sayıları hem de sayıların temsil ettiği değerleri öğrenmesini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda blokların şekillerini de söyleyebilir ve geometrik şekilleri de tanıtabilirsiniz.  Bloklar çocukların okul öncesi matematik eğitimi için oldukça verimli oyuncaklardır. Hem evlerde hem de okul öncesi kurumlarda mutlaka bulundurulması gereken bir oyun setidir.

Süper matematik seti ile birlikte çocuklar matematiksel işlemleri çok daha kolay bir şekilde öğrenmektedir. 

Çeşitli sıralama oyuncaklarıyla büyük küçük gibi kavramları öğrenmelerini destekleyebilirsiniz. Nesneleri küçükten büyüğe doğru ya da büyükten küçüğe doğru sıralamasını isteyebilirsiniz. Farklı ağırlıktaki nesneleri eline vererek hangisinin daha ağır ya da hangisinin daha hafif olduğunu hissetmelerini isteyebilir karşılaştırma yapmasını sağlayabilirsiniz.

Mutfakta da çocuklarla birlikte aktiviteler yapmak okul öncesi matematik gelişimi için oldukça faydalı olacaktır. Pişirme aşamasına dahil olan çocuk; az, çok, biraz daha, yarım gibi çeşitli ölçü birimlerini ve miktar kavramını öğrenecektir. Bunun yanı sıra çocuğunuzla birlikte kaliteli ve keyifli bir zaman geçirmeniz için de mükemmel bir etkinlik olacaktır.

Duvara monte matematik seti hakkında bilgi almak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 

Çocuklara Yönelik Matematik Kavram Setleri

Problem çözmek tüm matematik kavramları arasında en zor olanı gibi görünse de çocukları ileriki dönem okul hayatlarına ve problem çözmeye hazırlamak okul öncesi dönemde yapılacak birkaç etkinlikle daha kolay olabilir. Okul öncesi dönemde çocuklara; problem çözmelerine imkan verici ortamlar oluşturabilir bu yönde etkinlikler yapabilirsiniz. Bu sayede çocuklar kendi yeteneklerini keşfedip geliştirebilirler. Çocukları eleştirel düşünmeye ve farklı bakış açısı geliştirmeye teşvik edebilirsiniz.

  • Düşünmesini gerektiren oyunlar oynayabilirsiniz,
  • Gündelik sorunlara çözümler bulmalarını isteyebilirsiniz.
  • Belirli bir konu üzerinde tartışabilirsiniz.

Bu yazımızda sizlere Okul Öncesi Matematik Eğitimi için yardımcı olmaya çalıştık. Sizlerde çocuklara yönelik olarak geliştirilen matematik oyuncaklarını sitemizden tedarik edebilirsiniz. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.