Okul Öncesi Müzik Aletleri Nelerdir?

21-11-2023 00:20
Okul Öncesi Müzik Aletleri Nelerdir?

Okul Öncesi Müzik Aletleri Nelerdir?

Okul öncesinde müzik eğitimi çocuğun gelişimi için büyük önem taşımaktadır. Okul öncesi dönem çocukları, duygularını sözcüklerle ifade etmekte zorluk çekebilirler. Müzik,  çocukların duygu ve düşüncelerini kolay bir şekilde ifade etmesini sağlayan önemli bir araçtır. Aynı zamanda okul öncesi dönemde çocuklara verilen müzik eğitimi çocukların fiziksel, kültürel, sosyal, ruhsal ve zeka gelişimini desteklemektedir. Okul öncesi müzik eğitiminde kullanılan en önemli teknik orff tekniğidir.

Okul Öncesi dönemde Orff Eğitimi Nedir?

Okul öncesi müzik eğitiminde orff eğitimi önemli bir yer tutmaktadır. Orff eğitiminde belli bir kural yoktur. Orff eğitimi duyguların ses ve ritim yoluyla ifade edilme şeklidir. Orff eğitiminde genellikle ritim için ses ve mimikler kullanılır ve doğaçlama ile ilerlenir. Bu sayede de çocuklar özgür bir şekilde duygularını ifade edebilirler. Orff yaklaşımında amaç eğitimi eğlenceli hale getirmektir.

Okul Öncesi Dönemde Kullanılan Müzik Aletleri Nelerdir?

Okul öncesi dönemde kullanılan başlıca müzik aletleri şunlardır;

Ksilofon, marakas, ritim zilleri, davul, ritim çubukları, kastaniyet, çelik üçgen zil, tef, parmak zil, mızıka okul öncesi dönemde kullanılan orff eğitimine uygun müzik aletleri arasında sayılabilir.

Okul öncesi müzik aletleri rahatsız edici sesler çıkaramamalı çocuk sağlığına uygun olarak üretilmelidir.

Okul Öncesi Müzik Aletlerinin Faydaları?

Okul öncesi müzik aletleri; çocukların duygularını rahat bir şekilde ifade edebilmesine yardımcı olur bu sayede mutlu bir çocukluk geçirmesini sağlar bu özelliği ile ruhsal gelişimlerine katkı sağlar.

Kendi ülkemizin yanı sıra farklı ülkelerin müziklerini de duymaları ve geçmişten geleceğe bu birikimlerin aktarılması kültürel alanda gelişimlerine katkı sağlamaktadır.

Birlikte hareket etmeleri sorumluluk bilincinin, uyum sağlama, düzen ve disiplin anlayışının gelişimine katkı sağlamasıyla sosyal alanda gelişimlerine katkı sağlamaktadır.

Algılama, düşünme, yorumlama, çıkarımda bulunma, yaratıcılık gibi becerilerinin gelişimini desteklemesiyle zeka bakımından gelişimine katkı sağlamaktadır.

Okul Öncesi Müzik Aletlerinin Fiyatları?

Okul öncesi dönemde kullanılan müzik aletleri kullanılan malzemenin kalitesine ve özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Edutoys olarak çocuk sağlığına uygun olarak ürettiğimiz müzik aletlerini uygun fiyatlarla sizlere sunmaktayız.  Web sitemiz üzerinde tüm ürünlerimizin fiyatlarını görebilir güvenle sipariş verebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.