Okul Öncesi Oyuncak Çeşitleri

21-11-2023 00:21
Okul Öncesi Oyuncak Çeşitleri

Okul Öncesi Oyuncak Çeşitleri

Okul öncesi oyuncak çeşitleri genellikle çocukların motor becerilerinin gelişimine destek olan, problem çözme becerisi kazandıran, belleği ve hafızayı güçlendiren, el göz koordinasyonu sağlayan sağlıklı kaliteli ve dayanıklı oyuncaklar tercih edilmektedir.

Yapboz oyuncaklar, sökmeli takmalı oyuncaklar, ipe boncuk dizme oyuncakları, oyun hamurları, günlük becerilerin kazandırıldığı beceri oyuncakları bu oyuncakların başında gelen başlıklardır.

 

Okul Öncesi Oyuncak Listesi

Okul öncesi oyuncaklar temel olarak eğlendirerek öğretme ilkesine sahip olmalıdır. Çocuğun ilgi alanına hitap eden ve uzun süreli kullanıma uygun olmalıdır. Çocukların tüm alanlarda gelişimini destekleyen özellikle de zeka gelişimini destekleyen oyuncaklar tercih edilmelidir. Okul öncesi oyuncak çeşitlerinden önemli olanları sizler için listeledik.

  1. Lego, yap boz, ahşap bloklar

Çocukların hayal gücünü ve zeka gelişimini destekleyen en önemli oyuncaklardandır. Değişik şekil, renk ve büyüklüklerde parçalardan oluşan bu oyuncaklar ile çocuklar hayallerindeki şekilleri inşa edebilecekler bu sayede yaratıcı zeka gelişini desteklemenin yanı sıra ince motor becerileri, koordinasyon becerilerinin gelişimini de destekleyecektir.

  1. Oyuncak Müzik Aletleri

Çocukların gelişimine büyük oranda destek olan bir diğer grup çocuk müzik aletleridir. Müzikle yapılan etkinlikler çocukların kendilerini daha rahat ifade edebilmelerini sağlarken aynı zamanda grup halinde hareket etme becerisi kazanırlar.

  1. Meslek Figürlü Oyuncaklar

Çeşitli mesleklere ait oyuncaklar çocukların ilgi alanlarını belirlemede yardımcı olabilir. Doktor seti, itfaiye seti, polis oyuncakları, mutfak seti, temizlik seti, manav market seti bu grupta sayılabilecek oyuncaklar arasındadır.

  1. Kuklalar

Kuklalar çocukların kendilerini rahat bir şekilde ifade edebilmesini sağlayan bir diğer oyuncak grubudur. Genellikle kuklayı konuşturmaya yönelik oyunlar kurulur bu sayede de çocukların dil becerileri gelişir dil becerisi gelişen çocuk kendisini daha rahat bir şekilde ifade edebilir ve kendisini rahatça ifade eden çocuk da özgüvenli, mutlu bir birey olur.

  1. Oyun Hamurları ve Kinetik Kumlar

Kinetik kum ve oyun hamuru aynı türden oyuncaklardır. Çocukların hayal gücünü geliştirmeye yönelik bu oyuncaklar ile sıkılmadan uzun süre vakit geçirebilirler. Aynı zamanda ince motor beceri gelişimini, koordinasyon gelişimini, birlikte oynama becerisini geliştiren popüler okul öncesi oyuncaklardandır.

Okul Öncesi Oyuncak Fiyatları

Okul öncesi oyuncakların fiyatları kullanılan malzemenin kalitesine göre farklılık göstermektedir. Edutoys ailesi olarak bir anaokulunda olması gereken tüm okul öncesi oyuncakların bir kısmını yüksek kalite malzemelerden kendimiz üretmekteyiz bir kısmını da aynı özen ve titizlikle temin etmekteyiz.  Okul öncesi oyuncak listesini ve fiyatlarını sitemizden temin edebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.