Orff Eğitimi ve Orff çalgıları

20-06-2023 16:55
Orff Eğitimi ve Orff çalgıları

Orff Eğitimi ve Orff çalgıları ile alakalı merak ettiğiniz tüm bilgilere bu içerikten kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Orff eğitimi müzik eğitiminde kullanılan bir yaklaşımdır. Alman besteci Carl Orff tarafından geliştirilmiştir. Çocukların okul öncesi dönemde kendilerini belirli müzik aletlerini kullanarak ifade edebilme biçimidir. Bu yaklaşımda müzik genelde doğaçlamadır herhangi bir kural yoktur.  Çocukların yaratıcılığına ve öğrenme becerilerine göre şekillenir. Öğrenciler gup halinde veya tek başlarına şarkı söyleyebilir, enstrüman çalabilir veya dans edebilirler.  Bu da çocukların grup halinde ama kendi ilgi alanlarına göre hareket edebilmesini sağlar. Kimi şarkı söylerken kimi doğal vücut hareketleriyle dans edebilir veya enstrüman çalabilir.

Orff eğitimi genellikle şarkı, dans, oyun şiir, tekerleme ile bütünleştirilmiş bir eğitim biçimi olarak kullanılmaktadır. Orff yaklaşımı her çocuk üzerinde olumlu olumlu etkiye sahiptir. Aslında birey içinde var olan duyguları orff eğitimi sayesinde müzikle, ritimle ve doğaçlama hareketlerle ifade edebilir. Çocuk müzik aletleri kategorisinde yer alan tüm ürünler orff eğitimi ile doğrudan alakalıdır. 

Orff Eğitiminin Çocuklara Faydaları Nelerdir?

Orff eğitimi çocukların birçok alanda gelişimine katkı sağlamaktadır.  Bunlar; kendilerini ifade edebilme yeteneği kazandırır bunun yanı sıra zihinsel ve bedensel olarak gelişimlerine katkı sağlar, motor becerilerini geliştirir, kaslarını ve vücutlarını esnek bir şekilde kullanmayı öğrenirler, hafızalarını güçlenir, anlama becerileri gelişir, sosyal becerileri ve arkadaşları ile iletişim kurma becerileri gelişir, grup halinde hareket etme ve sorumluluk bilinci gelişir, okul öncesi orff eğitimi çocukların okul döneminin rahat ve verimli geçmesine olanak sağlar. Kısaca çocuklar orff eğitimi ile eğlenerek öğrenirler ve kendini rahatça ifade edebilen özgüvenli ve pozitif bireyler olarak hayata atılabilirler.

Orff Çalgıları Nelerdir?

Anaokulu veya okul öncesi eğitim kurumlarında Orff eğitiminde kullanılan bazı orff çalgıları; davul, tef, üçgen zil, marakas, kastanyet, ritim çubukları… Bu çalgılar ile orff eğitimi daha kolay ve eğlenceli bir şekilde yapılabilir. Orff çalgıları; çocuklar tarafından rahatlıkla ve keyifle kullanılabilirler. Rahatsız edici sesler çıkarmazlar ve kolaylıkla ritim tutabilirler. Orff çalgıları ile okul öncesi eğitim kurumlarında müzik, drama,  dans etkinlikleri rahatça yapılabilir. Orff etkinlikleri için orff çalgılarını tercih edebilirsiniz. Son olarak Orff çalgıları tüm okul öncesi eğitim kurumlarının müzik köşelerinde bulunması gereken müzik aletleridir. Tüm Orff Eğitimi ve Orff çalgıları materyallerini sitemizden temin edebilirsiniz.

 Çocuk Müzik Aletleri kategorimize göz atmak için tıklayınız. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.