Çocuklarda Kaba Motor Becerileri

19-01-2023 16:44
Çocuklarda Kaba Motor Becerileri

Çocuklarda Kaba Motor Becerileri, Anaokulu çağındaki bir çocuğun kaba motor becerilerinin gelişmiş olması çok önemlidir. Ebeveynleri ve anaokulunda öğretmenleri tarafından yapılacak olan basit aktivitelerle çocukların kaba motor becerileri kolaylıkla geliştirilebilir. Kaba motor becerileri daha bebeklik döneminden başlar ve ilkokul döneminin ilk yıllarına kadar devam eder.  Peki nedir kaba motor becerisi?

Kaba Motor Becerisi Nedir?

Kaba motor becerisi vücudun büyük kaslarını kullanarak yaptığı hareketlerdir.  Bebeklerin başını tutmaya çalışması, emeklemek, yürümek, koşmak, zıplamak, takla atmak, itmek, çekmek, tutmak, tırmanmak, dengede durmak gibi faaliyetler kaba motor becerilerine örnek olarak gösterilebilir. Çocuklarda kaba motor becerilerini evde veya anaokulunda basit bir takım etkinliklerle ve bazı ürünler yardımıyla kolayca geliştirebilirsiniz. Sizler için bir kaçına örnek verecek olursak; En basitinden çocuğunuzla yakalamaca oynayarak onunla keyifli vakit geçirmenin yanı sıra farkında bile olmadan bir çok kaba motor becerisinin gelişimine katkı sağlamış olacaksınız. Bir diğer örneğimiz seksek oynamak; seksek oynamak çocukların zıplama, dengede durma gibi birçok kaba motor becerisinin gelişimini destekleyecektir. Aynı şekilde top oynamak da; vurmak, yakalamak, tutmak gibi birçok kaba motor becerisinin gelişimine katkı sağlayacaktır. Zıplama etkinlikleri için Trambolin tercih edebilirsiniz. Trambolinle zıplamak çocuklar için hatta büyükler için de oldukça keyifli bir aktivitedir. Denge ve koordinasyon becerilerinin gelişimi için Denge Sehpası ürünlerimize bakabilirsiniz. Tırmanma aktiviteleri için Tırmanma Merdiveni, Tırmanma Ağı kullanabilirsiniz. Takla atmak ve çeşitli spor faaliyetleri ve jimnastik hareketleri için Spor Minderleri sizler için oldukça faydalı olacaktır. Çocuklarda kaba motor becerilerinin gelişimi için bir diğer faydalı etkinlik bowling oynamaktır. Plastik su şişelerinden bile bowling oyunu kurabilirsiniz. Çocuğun büyüklüğüne göre içine su doldurup uygun şekilde dizip topla vurmasını isteyebilirsiniz. Bowling oyunlarını da sitemizden temin edebilirsiniz.

Çocuklarda Kaba Motor Becerileri geliştirilmezse neler olur?

Konsantrasyon bozukluğu, denge ve koordinasyon bozukluğu, vücut kontrol sisteminin zayıf olması, spor ve fiziksel faaliyetlerden uzak kalma, zayıf duruş gibi sorunlar ortaya çıkabilir.

Görüldüğü gibi çocukların kaba motor becerilerinin gelişimi basit etkinliklerle kolayca geliştirilebilir. Kaba motor becerileni geliştiren oyuncakları ve ürünleri sitemizden temin edebilirsiniz.

Bu yazımızda sizlere Çocuklarda Kaba Motor Becerileri için yardımcı olmaya çalıştık. Sizlerde çocuklara yönelik olarak geliştirilen kaba motor geliştirme oyuncaklarını sitemizden tedarik edebilirsiniz. 

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.