Okul Öncesi Dönem İçin En Faydalı Oyuncaklar

05-01-2023 11:01
Okul Öncesi Dönem İçin En Faydalı Oyuncaklar

Okul öncesi dönem için en faydalı oyuncaklar çocukların gelişimlerine pozitif etkilerde bulunmaktadır. Bu içeriği dikkatli bir şekilde okuyarak sizlerde eğitici oyuncaklar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

1.Ahşap Bloklar

Çeşitli şekil ve büyüklükteki tahta bloklar çocuklar için okul öncesi dönem için en faydalı oyuncaklar arasında ilk olarak Ahşap Bloklar gösterilebilir. Tahta Bloklarla oyun kurmayı ilerlettikçe çocukların bilişsel becerileri gelişecektir. Bloklar, ile değişik kombinasyonlar kurarak şekiller oluşturabilecekler, bu sayede çocukların küçük kasları ve büyük kasları, ince ve kaba motor becerileri gelişecektir.

Blok oyunu; Mimarlık, yaratıcılık, hayal gücü ve problem çözme becerilerini geliştirir.

Ayrıca matematik öncesi kavramları geliştirmek için de oldukça faydalı olacaktır. Sıralama, sayıların değerini öğrenmek, sayıları karşılaştırmak (daha fazla, daha az), boyut, uzunluk vb. gibi

Puzzle

Çocuklar için en faydalı ve sağlıklı oyuncaklar için bir diğer tercih Ahşap Puzzle olacaktır. Puzzle’lar Çocuklara bir görev tamamlanana kadar odaklanmayı ve sebat etmeyi öğretir. Ayrıca, zorlayıcı olduklarından ve doğası gereği tamamlanması için çözülmesi gerektiğinden, derinlemesine düşünmeyi ve problem çözmeyi teşvik ederler.

Uzun yıllar kullanıma uygun ve sağlıklı olmasından dolayı en iyi puzzle türleri ahşap olanlardır.

Müzik Aletleri

Okul öncesi dönem için faydalı oyuncaklar arasındaçocuk müzik aletleride sayılabilir. Çocuklar müzikli etkinliklerle çok kolay öğrenirler bu yüzden düzenli olarak enstrüman çalmaya teşvik edilmelidirler. Müzikal etkinlikler ile çocuklara kafiye, ritim duygusu kazandırılıp heceler ve sesler öğretilebilir. Çocukların, okul öncesi dönemde işitsel algısının gelişmiş olması okuma becerisi için oldukça yararlı olacaktır.

Meslek Oyuncakları

Okul öncesi dönem için faydalı oyuncaklar arasında tabi ki bir diğer seçenek evcilik oyuncakları olacaktır. Çeşitli meslekleri temsil eden oyuncaklar çocukların o meslekler hakkında bilgi sahibi olmalarını da sağlayacaktır. Keyifli vakit geçirirken sosyalleşme becerisi kazanacaklardır. Meslekler puzzle grubuna göz atarak en kısa sürede satın alabilirsiniz.

Hafıza Oyunları (Eşleştirme Oyunları)

Çocukların hafızasının gelişimine katkıda bulunmak için harika oyunlardır. En iyi iki kişiyle oynanır ama daha fazla kişi de uygundur. Hafıza oyunları –kavram geliştirici oyuncaklar kategorimize göz atarak kolay bir şekilde satın alabilirsiniz.

Hafıza oyunları nasıl oynanır?

İki grup resmi karıştırın ve yüzleri aşağı gelecek şekilde masaya yerleştirin. Sırayla iki kart seçin ve yüzleri yukarı çevirin. Kartlar eşleşirse, saklayın. Eşleşmezlerse, ikisini de tersine çevirin. Tüm kartlar eşleşene kadar ikişer ikişer çevirmeye devam edin. Kazanan, en çok eşleşen setleri biriktirendir.

Hafıza oluşturmaya ek olarak, bu tür oyunlar başka beceriler de geliştirebilir. Oyunlar, çocukların sosyal becerilerinin yanı sıra iş birliği yapma ve yerleşik kurallara uyma becerilerini geliştirir. Çocukların karar verme becerilerini geliştirirler. Çocukların dikkat süreleri üzerinde olumlu bir etkiye sahip olacaktır.

Hafıza oyunları okul öncesi dönem için faydalı oyuncaklar arasında büyük öneme sahiptir.

 

Bu içeriğimizde sizlere okul öncesi dönem için en faydalı oyuncaklara değindik. Sizlerde en iyi eğitici oyuncaklar grubuna göz atarak çocuklarınıza yönelik oyuncaklar satın alabilirsiniz.

 

 


 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.