Oyun Yoluyla Öğrenme

12-01-2023 16:16
Oyun Yoluyla Öğrenme

Anne ve babaların çocukların öğrenmesi üzerindeki etkileri şüphesiz çok büyüktür. Çocukların gelişimini ebeveynler birçok şekilde teşvik edebilir.

Çocuklarınıza gelişim yolculuğunda öğrenme konusunda nasıl yardımcı olabilirsiniz onları nasıl destekleyebilirsiniz?

Hayatın ilk dönemlerinde çocuklar özellikle dört alanda büyük gelişim gösterirler. Bu alanlar; Fiziksel gelişim, Bilişsel gelişim, Sosyal Gelişim, Duygusal gelişim.

Akıl ve Zeka Oyunları Kategorimize Göz Atabilirsiniz

Çocuk Gelişim Dönemi Özellikleri

Fiziksel Gelişim Nedir?

Çocuklar büyüdükçe ilk önce kaba motor becerileri gelişir daha sonra ince motor becerileri geliştirir.

  • Kaba motor becerisi, vücudumuzun büyük kaslarını ifade etmek için kullanılır. Örneğin; tekme atmak, yürümek, koşmak, çoğu spor faaliyeti.
  • İnce motor becerileri, vücudumuzun küçük kaslarını ifade etmek için kullanılır. Örneğin; ayakkabı bağcığını bağlamak, kalem tutmak, lego takmak, çatal kaşık kullanmak.

Oyun yoluyla öğrenme bu alanda büyük öneme sahiptir. İnce ve kaba motor becerilerinin gelişimi için Eğitici Oyuncaklar kategorimizi inceleyebilirsiniz.

Bilişsel Gelişim Nedir?

Çocukluk döneminde bazı bilişsel yani entelektüel becerilerin gelişimi de çok önemlidir. Bunlardan en önemlileri; Problem çözmek, Düşünme becerisi, Yaratıcı zekâ, Dil becerileri, Görsel ve işitsel algı becerisi… Oyun yoluyla öğrenme konusunda bir diğer önemli alan da bilişsel gelişim alanıdır.

Sosyal Gelişim Nedir?

Çocuklar ilk önce anne ve babaları yani aileleri ile daha sonrasında da yaşıtları ile etkileşime girerler. Ve bu şekilde sosyal becerileri gelişir. Sosyal gelişimi sağlıklı olan bir çocuk daha mutlu bir birey olma yolunda ilerleyecektir.

Çocukların gelişim göstereceği en önemli sosyal becerilerden bazıları şunlardır; iş birliği yapmak, empati kurmak, takım çalışması yapmayı öğrenmek…

Duygusal Gelişim Nedir?

Duygusal zekâ da başarı için en önemli faktörler arasında kabul edilir. Bireyin duygusal gelişimi bebeklik döneminden başlar yetişkinlik dönemine kadar devam eder. Çocukların duygusal gelişini desteklemek için ebeveynleri olarak onlarla sürekli etkileşim halinde olmanız gerekmektedir. Çocuklara erken çocukluk döneminde iletişim kurma, öfke kontrolü, azim ve cesaret, özgüven, kararlı olma, kendini motive etme gibi temel yaşam becerileri kazandırılmalıdır. Bu noktada ebeveynlere büyük görevler düşmektedir.

Çocuk Müzik Aletleri Hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız.

Çocukların fiziksel, bilişsel, sosyal ve duygusal alanda gelişiminde oyun yoluyla öğrenme büyük öneme sahiptir. Bu alanda çocuklarınızı desteklemek için eğitici oyuncaklar kategorimizi inceleyebilirsiniz. Çocukların gelişimi için gerekli oyuncakları sitemizden temin edebilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.